Catering Murah | Nabil Ck Enterprise

Catering adalah perniagaan yang menyediakan perkhidmatan makanan di tapak jauh atau laman web seperti hotel, rumah awam (pub), atau lokasi lain. Catering telah berkembang menjadi hubungan sulit artisanal. Caterers kini mewujudkan satu pengalaman yang melibatkan deria.

catering murah

Sejarah Katering

Akaun terawal daripada perkhidmatan utama yang disediakan di Amerika Syarikat adalah bola 1778 di Philadelphia disediakan oleh Caesar Cranshell untuk meraikan pemergian British General William Howe. Catering perniagaan mula membentuk sekitar 1820, berpusat di Philadelphia. Katering yang perniagaan yang dihormati dan menguntungkan, industri katering awal telah tidak seimbang diasaskan oleh Afrika-Amerika.

Industri ini mula professionalisma di bawah pemerintahan Robert Bogle yang diiktiraf sebagai “pemula katering.” By 1840, generasi kedua Philadelphia katerer hitam terbentuk, yang mula untuk menggabungkan perniagaan katering dengan restoran-restoran yang mereka miliki. penggunaan lazim perkataan “katerer” datang kira-kira dalam tahun 1880-an di mana titik direktori tempatan mula penyenaraian banyak katerer. ahli perniagaan White akhirnya berpindah ke dalam industri dan dengan tahun 1930-an, perniagaan hitam telah hampir hilang.

Dalam tahun 1930-an, Kesatuan Soviet, mewujudkan menu lebih mudah, mula membangunkan premis awam Penyediaan makanan negeri sebagai sebahagian daripada dasar collectivation itu. Satu sistem catuan dilaksanakan semasa Perang Dunia II, dan orang-orang menjadi digunakan untuk katering awam. Menjelang 1960-an, makanan buatan telah diambil-alih dengan makan dalam pertubuhan awam Penyediaan makanan.

Katering Mobile

katerer bergerak menghidangkan makanan secara langsung dari sebuah kenderaan, kereta atau lori yang direka untuk tujuan itu. katering mudah alih adalah perkara biasa di acara-acara luar (seperti konsert), tempat kerja, dan daerah perniagaan pusat bandar.

Katering Perkahwinan

Katerer perkahwinan menyediakan makanan untuk majlis perkahwinan. catering perkahwinan boleh disewa secara bebas atau boleh menjadi sebahagian daripada pakej yang direka.

Pegawai Catering di atas kapal

Kapal dagang sering membawa Pegawai Catering – terutamanya feri, kapal persiaran dan kapal-kapal kargo besar. Malah, istilah “layan” adalah diiktiraf dalam dunia marin saudagar lama sebelum ia menjadi ditubuhkan sebagai perniagaan tanah yang terikat.